Portugese literatuur doet er toe

Nieuws van de redactie

Beste lezer,

Dinsdag 28 maart – de dag waarop Zuca-Magazine voor een keer uit het internet stapt om zich op papier te presenteren – nadert. Met de hulp van Zuca Sardan, onze naamgever en de schrijvers Dulce Maria Cardoso en José Eduardo Agualusa. Triomfdag van de Portugese letteren. Ruim een jaar stelden we u schrijvers en boeken voor, dichters en hun gedichten. Werk van vroeger en recente publicaties. Omdat we het mooi en belangrijk vinden dat het gelezen wordt. Natuurlijk, er is veel meer dan wat wij hier plaatsen. Gelukkig maar! Per slot van rekening zijn er zo’n tweehonderdvijftig miljoen mensen die Portugees spreken en schrijven. En ofschoon God in Zijn almachtige wijsheid verhindert dat die allemaal op schrift getuigenis afleggen van hun wederwaardigheden en beslommeringen, blijven er genoeg over die dat wel doen. Het aanbod is derhalve groot – en zelfs al is het aantal vertalingen daarmee vergeleken gering – dan nog is het een lange lijst.

Voor de cijfers kunt u terecht bij twee overzichten, voortreffelijk werk van Taco Schreij en Anne Lopes Michielsen in het kader van hun studie Portugees –  toen dat nog kon – aan de universiteit van Utrecht. Klik op de link hieronder zie al het fraais dat u waarschijnlijk gemist hebt en beter uw leven door u voortaan te richten naar de leus: LEES MEER PORTUGESE LITERATUUR!

 

http://dspace.library.uu.nl/bitstream/handle/1874/36235/O-Papel-Tradutor-Vertaler-Actor-MAS-T-Schreij%200437972.pdf?sequence=1

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.