Licht op Lissabon

In 1985 verhuisden Ana Carvalho en Harrie Lemmens naar Lissabon, waar ze een tijdlang bleven wonen. Over hun verblijf in deze stad gaat het ‘literair verhalenboek’ Licht op Lissabon. Al lopend door de stad vertelt Harrie over de dingen die hij ziet en wat die aan geschiedenis en cultuur herbergen. Hij doet verslag van gesprekken op straat en in restaurants, citeert uit brieven aan vrienden en memoreert ontmoetingen met schrijvers, die hij veelvuldig aan het woord laat komen in een poging de ziel van deze parel aan de Taag te vangen.
‘Licht op Lissabon’ is een verzameling persoonlijke en literaire herinneringen, voorzien van prachtige foto’s van Ana en inspirerende wandelroutes. Een boek voor iedereen die Lissabon van binnenuit wil leren kennen. 

Bekijk hier het Youtube-filmpje om een indruk te krijgen.

De presentatie van dit boek vindt plaats op donderdag 29 april om 16 uur bij Boekhandel Scheltema en wordt gestreamd via Facebook.

2 Reacties op Licht op Lissabon

  1. Ik las al delen van het boek. De stijl van Harrie is heerlijk. De foto’s van Ana zijn prachtig. En ik moest regelmatig lachen als Harrie uit zijn brieven citeerde. De trailer met Miguel aan de camera is mooi, en daarbij de uitzichten vanuit Santo Amaro. Belissima.

  2. Ik heb me bijna vierhonderd pagina’s laten gidsen door Lissabon en ben, nu ik het boek uitgelezen heb, vermoeid maar blij en voldaan. Ik dacht in het begin dat de vetgedrukte woorden in de tekst me zouden hinderen, geen sprake van. Ik spreek geen Portugees en ben bijna 81, maar door die woorden hardop uit te spreken werden ze eigen voor me. Dat werkt! Wat een prachtige wandelingen, wat een schat aan bijzondere informatie en wat een sfeer. Mijnheer Lemmens: ik heb zeer genoten. Dank u wel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.