Nieuwe quotes: Clarice Lispector

We wisselen Angola af met Brazilië. Na en naast Agualusa is het ook de beurt aan Clarice Lispector, of eenvoudig Clarice, zoals de Brazilianen liefdevol zeggen. De dochter van Joodse vluchtelingen uit Oekraïne, het vroegrijpe kind uit Recife, de schrijvende rechtenstudente, de ambassadeursvrouw in Italië, Zwitserland en Amerika, maar vooral de sfinx uit Rio, de even raadselachtige als ongrijpbare auteur die de literatuur van haar land vernieuwde. Om een idee te krijgen van haar werk, klik hier.  

De ene week speelt zij (die dit jaar honderd zou zijn geworden), de andere week onze man uit Huambo (die dit jaar zestig wordt) dit spel van beeld en taal met onze fotografe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.