Mia Couto ontvangt eredoctoraat

Foto: Facebook Mia Couto

De Mozambikaanse schrijver Mia Couto (1955) ontvangt op vrijdag 27 september 2019 een eredoctoraat van de Universiteit van Brasília. Hij bevindt daarmee in het illustere gezelschap van o.m. de Portugese Nobelprijswinnaar José Saramago en de voormalige premier van Portugal José Manuel Durão Barroso, die hem voorgingen in resp. 1997 en 2014.

Mia Couto heeft inmiddels meer dan 30 boeken op zijn naam staan, waarvan een aantal in het Nederlands is vertaald, o.a. Slaapwandelend land, De bekentenis van de leeuwin en Vrouwen van as ). Binnenkort publiceert uitgeverij Caminho ‘O universo num grão de areia’ (‘Het universum in een notendop’), een verzameling teksten van zijn hand die eerder op sociale media verschenen over onderwerpen variërend van politiek en literatuur tot antropologie en biologie.

Vorige maand verscheen ‘O terrorista elegante’ (‘De elegante terrorist’), een boek met drie korte verhalen die hij samen schreef met de Angolese schrijver José Eduardo Agualusa. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.