António Lobo Antunes krijgt oeuvreprijs

Op 7 februari jl. werd bekendgemaakt dat António Lobo Antunes de prijs Vida e Obra 2017 ontvangt van de Sociedade Portuguesa de Autores (SPA). Deze Portugese vereniging van schrijvers reikt elk jaar prijzen uit in diverse categorieën, waaronder literatuur, televisie, theater, film en muziek. De genomineerden voor de verschillende onderdelen werden eveneens afgelopen dinsdag gepubliceerd.

Ook de film Cartas da Guerra, gebaseerd op de brieven die Lobo Antunes begin jaren ’70 aan zijn vrouw schreef terwijl hij in Angola in het Portugese leger diende en die in het Nederlands zijn vertaald als ‘Mijn winterkat mijn lief’ (2012, Ambo Anthos), is genomineerd. In de categorie literatuur werden onder meer O Meças van José Rentes de Carvalho (proza), Anunciações van Maria Teresa Horta (poëzie) en Os pais não sabem mas eu explico van Maria João Lopes (kinderboeken) genomineerd.

De prijzen worden uitgereikt op 15 maart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.