Pilar del Río ontvangt Spaans-Portugese cultuurprijs

pilardelrio

Journaliste en vertaalster Pilar del Río, weduwe van José Saramago, ontving op 15 november jl. de Prémio Luso-Espanhol de Arte e Cultura. Ze kreeg hiermee erkenning voor haar werk als “oprichtster en voorzitster van de Fundação José Saramago en haar niet aflatende inzet voor de bescherming van de mensenrechten, de bevordering van de Portugese literatuur en de uitwisseling tussen de Portugese, Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur”. De prijs is een initiatief van de Spaanse en Portugese regering en wordt om de twee jaar toegekend aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van kunst en cultuur, en de culturele samenwerking tussen beide landen heeft gestimuleerd.

 

Foto Ana Carvalho

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.