Ana Carvalho

fotoana

Ana Carvalho (Porto 1952) is fotografe en literair vertaalster. Na een universitaire studie Engels en Duits in Porto en Leipzig heeft ze in Berlijn Portugees gedoceerd aan de Humboldt Universität. Via Lissabon en Nijmegen kwam ze in Brussel terecht, in dienst van de Europese Unie. Ze heeft o.a. Thomas Mann, Christoph Hein, Cees Nooteboom en Hugo Claus vertaald in het Portugees.
Haar fotografische werk werd tentoongesteld in o.a. Amsterdam, Brussel, Utrecht, Porto en Matosinhos. God is een Braziliaan bevat foto’s van haar hand. Verder verzorgde zij de foto’s voor boekomslagen van o.a. Pessoa en Agualusa. Ze woont in Almere.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.