een paar vreugden uit de kinderjaren – algumas das alegrias da infância

Twee weken geleden hebben we de reeks quotes uit het werk van José Saramago afgesloten, tijd dus voor een nieuw project. Na Fernando Pessoa, Clarice Lispector, Mário de Sá-Carneiro, António Lobo Antunes en José Eduardo Agualusa is het nu de beurt aan de geweldige Portugese dichteres Maria do Rosário Pedreira. Uit haar in 2020 bij uitgeverij Koppernik verschenen bundel Scherven hebben we volgens de beproefde methode zinsneden ‘geplukt’ waarbij Ana Carvalho beelden heeft opgediept uit haar onuitputtelijke archief.


Uit Scherven
Maria do Rosário Pedreira
Koppernik 2020, blz. 12-13
Vertaling Harrie Lemmens
Foto Ana Carvalho

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.