Fernando Pessoa – Menig een

De vijfde papieren editie van Zuca-Magazine is een special over Fernando Pessoa, die tegelijk is verschenen met een keuze uit zijn detectiveverhalen onder de titel ‘De ontraadselaar’ (eveneens bij uitgeverij Koppernik). Om hem bij gelegenheid van die voor menigeen ongetwijfeld verrassende uitgave extra onder de aandacht van de lezers te brengen, en hun met name de gevarieerdheid van zijn oeuvre te laten zien, hebben wij een klein palet samengesteld met daarop de kleuren waarmee de grote Portugees schilderde. Soms met grote uithalen, soms miniatuurachtig klein, nu eens bont en wild, dan weer Stijlachtig strak, wazig impressionistisch of helder uitgetekend. Dit nummer beoogt een staalkaart van zijn kunnen te zijn. Want Pessoa was meer dan alleen dichter, hij was ook chroniqueur, verhalenschrijver, misdaadauteur, filosoof, journalist, reclameman, polemist, oprichter van tijdschriften, uitgever en groot schrijver van brieven – Fernando Pessoa (1888 – 1935) was het allemaal.

Deze prachtige uitgave van maar liefst 128 bladzijden met schitterende foto’s van Ana Carvalho, bijeengebracht in een kleurkatern, bevat bijdragen van o.a. Abdelkader Benali en Yves van Kempen. De vertalingen van veelal niet eerder vertaald of verschenen werk zijn, tenzij anders vermeld, van de hand van Harrie Lemmens.

Maak kennis met de veelzijdigheid van deze Portugese meester en bedenk: er is een Pessoa voor iedereen!

Fernando Pessoa, Menig een
samengesteld door de redactie van Zuca-Magazine
Uitgeverij Koppernik, 2020
128 blz.
ISBN 978 90 830 8982 9

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.