De ruisende oude stof van mijn moeders longen die scheurt. O atrito de tecido velho dos pulmões da minha mãe que vai rasgar-se.

We nemen de draad van de ‘Lobo Quotes’ weer op met een prijsvraag. Of noem het een schrijfwedstrijd. Bij twee reeds geplaatste citaten uit het boek ‘Als een brandend huis’ van António Lobo Antunes heeft Ana Carvalho alternatieve foto’s gezocht. Nu willen we graag uw mening horen, beste lezers: welke foto (of foto’s) vindt u het best passen bij het citaat (de citaten)? En geeft u aan waarom. Met een paar woorden of een heel verhaal. Onder de inzenders verloten we een exemplaar van Het uurwerk van de ziel, het bij Uitgeverij Koppernik verschenen boek met Pessoa-Quotes in Zuca-Magazine.

Bij ‘De ruisende oude stof van mijn moeders longen die scheurt’ stond deze foto:

Het alternatief is deze:

En bij ‘Een afvalhoop van herinneringen’ deze:

Met als alternatief:

We laten deze foto’s vier weken staan, van 20 augustus tot 17 september, wanneer de eerste van een reeks nieuwe Lobo Quotes wordt geplaatst. Zolang hebt u tijd om te reageren (via onderstaand contactformulier of rechtstreeks via harrie@zucamagazine.nl). En wij hebben een paar dagen de tijd om uit te maken waar het boek naartoe gaat: de uitslag maken we bekend bij de presentatie van het papieren poëzienummer, dat donderdag 20 september wordt gepresenteerd bij boekhandel Athenaeum-Roeterseiland in Amsterdam (waarover later meer).

De redactie

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.