Rusteloze citaten

Twee jaar lang, vanaf het allereerste begin van Zuca-Magazine, hebben we citaten uit het Boek der rusteloosheid opgenomen met een foto van huisfotografe Ana Carvalho. De bron is nog niet opgedroogd, maar we vinden het toch beter om iets nieuws te brengen volgens hetzelfde procedé. Dat worden woorden uit de romans van António Lobo Antunes, want zijn romans zijn, net als het Boek der rusteloosheid, pure poëzie. Binnenkort dus wekelijks een ‘Lobo-quote’.

Begin maart kunt u in São João da Madeira, iets ten zuiden van Porto, een keuze uit onze Pessoa-quotes bezichtigen in de bibliotheek aldaar. Uitvergroot tot een fototentoonstelling. Verder denken we na over een boekuitgave. En wie weet pakken we de draad over een tijd weer op hier in Zuca-Magazine. Leest u intussen het hele boek, want hoe fragmentarisch en onvoltooid het ook moge zijn, het is een weergaloos meesterwerk.

Als uitsmijter van de quotes vandaag de laatste woorden van Fernando Pessoa’s Livro do Desassossego.

 

Foto omslag Ana Carvalho

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.