Fernando Pessoa en Zuca Sardan (5)

In een korte serie van vijf publiceren we fragmenten uit de brieven van Fernando Pessoa aan Ofélia de Queiroz, voorzien van een getekend commentaar van onze eigen Zuca Sardan. Hieronder het vijfde en laatste fragment.

Ofélia zwarte tas

Omdat je nu zegt dat je mij niet wilt zien en dat het je moeite kost mij niet te willen zien, en dat je wilt dat ik je bel, omdat bellen tenminste niet aanwezig zijn is, en dat ik je schrijf, omdat schrijven betekent ver weg zijn, daarom, Wesp die niet van mij bent, heb ik je al gebeld en schrijf ik je nu, of nee, ik kan zeggen dat ik je hèb geschreven, want ik houd hier op.

Ik ben de zwarte tas aan het klaarmaken om jou in te stoppen. Hoor je wat ik zeg?

 

Fernando Pessoa, 24-9-1929, in Fernando Pessoa & Ofélia Queiroz, Liefdesbrieven, p. 165, De Arbeiderspers, Amsterdam 2005.

Vertaling Harrie Lemmens

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.