Ik ben wie ik niet was – José Saraiva

De Portugese dichter José Saraiva (1970) werd geboren in São Romão, Serra da Estrela.  Hij woonde enkele jaren in New York en woont sinds 2006 in Den Haag. Van hem zijn de volgende dichtbundels verschenen: Equilíbrio (1994), Pó?É.Mas… (1997) en Os medos e a gente (2014). Het onderstaande gedicht is nog niet eerder gepubliceerd.

Ik ben wie ik niet was

Ze zullen vast in goede
handen vallen, de herinneringen
die ik niet meer heb
aan het kind dat ik
lang geleden was.

Ik maak van wat ik niet
meer weet een podium
en ik ben wie ik nooit was
door te worden
wie ik wilde zijn

Sou Quem não Fui

cairão em boas mãos,
com certeza, as lembranças
que me escapam
da criança que, em
tempos, fui

do que me não
lembro, faço um Palco
e sou quem não fui
sendo
quem quis ser

Vertaling Harrie Lemmens
Foto Ana Carvalho

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.