Vriendschap tussen Jorge Amado en José Saramago gevierd op Literatuurfestival in Paraty

Tijdens het Festa Literária Internacional de Paraty (FLIP), dat van 26 tot 30 juli 2017 plaatsvindt in deze Braziliaanse stad, wordt de vriendschap tussen de schrijvers Jorge Amado en José Saramago gevierd. Er wordt een heus Casa Amado e Saramago ingericht, dat gedurende de vijf festivaldagen kan worden bezocht.

Het huis heeft een eigen programma, dat parallel loopt aan de programmering van het FLIP. Zo wordt er onder meer in aanwezigheid van Paloma Amado (dochter van) en Pilar del Rio (weduwe van Saramago)  een door uitgeverij Companhia das Letras samengesteld boek met de correspondentie tussen beide auteurs gepresenteerd.

Overige activiteiten omvatten een fototentoonstelling, een concert, lezingen en presentaties, waaraan wordt meegewerkt door schrijvers als José Luís Peixoto, Anabela Mota Ribeiro en Ondjaki.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.