José Luís Peixoto wint Prémio Oceanos

galveiasJosé Luís Peixoto (42) heeft de prijs voor Portugeestalige literatuur Oceanos gewonnen met zijn roman Galveias. De titel van deze roman, die in oktober 2014 werd gepubliceerd door de Portugese uitgeverij Quetzal, verwijst naar het geboortedorp van de schrijver in de Alentejo. Volgens de jury schetst Peixoto een prachtig en ontroerend beeld van een Portugese plattelandsgemeenschap.

José Luís Peixoto en Gonçalo M. Tavares (genomineerd met Uma menina está perdida no seu século à procura do pai) waren de enige Portugese finalisten. De overige prijzen gingen naar Braziliaanse auteurs. De prijs Oceanos, die de voormalige Prémio Portugal Telecom vervangt, wordt voor het tweede jaar uitgereikt aan een Portugeestalig literair werk.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.