Braziliaanse auteurs op tour in Europa

Nieuws van de redactie

Braziliaanse schrijvers komen naar Parijs, Berlijn en Leiden.

Op de Babel blog van literair journaliste Maria Fernanda Rodrigues schreef ze onlangs dat meer dan dertig Braziliaanse romanschrijvers, dichters, illustratoren, cineasten en fotografen van 17 maart tot 3 april naar Parijs komen voor de derde editie van het literaire festival  Printemps Littéraire Brésilien. Een aantal van hen is al van 17 – 20 maart te vinden in de Salon du livre in Parijs en enkele genodigden reizen door naar Berlijn en Leiden.

De schrijvers Paula Fábrio, Lucrécia Zappi, Susana Fuentes en de cineast Eunice Gutman nemen op 30 maart deel aan Vozes contemporâneas na literatura e cinema brasileiros (Eigentijdse stemmen in de Braziliaanse literatuur en film) op de Universiteit Leiden. Naast lezingen en filmvertoningen wordt een debat gehouden onder leiding van professor Sara Brandellero.
Paula Fábrio (1970) won met haar roman Desnorteio de Prêmio São Paulo de Literatura 2013 . In 2015 publiceerde ze haar tweede roman, Um dia toparei conmigo, bij uitgeverij Foz.
Lucrecia Zappi (1972) is journaliste en vertaalster uit het Nederlands van kinderboeken. In 2009 publiceerde ze zelf een kinderboek, Mil-folhas, bij de toenmalige uitgeverij CosacNaifi, waarmee ze vele prijzen won. Haar eerste roman, Onçe preta, werd in het Spaans vertaald.
Susana-Fuentes-escritora_EDIIMA20141215_0817_14Susana Fuentes (foto hierboven)was met haar roman Luzia (2011) finalist voor de Prêmio São Paulo de Literatura. Ze vertaalde Tsjechov en Gogol in het Portugees.
Eunice Gutman (1929) maakte vele prijswinnende documentaires over de rol van de vrouw in de Braziliaanse samenleving, onder meer over prostitutie, het leven in de favelas en de migratie van het platteland naar de steden.


Tijd: 15.00 – 17,00 uur,
Locatie: Lipsius 307
Cleveringaplaats 1
Leiden

Kijk voor meer informatie op Printemps Littéraire Brésilien:

 
 Bron: Babel blog van Maria Fernanda, gepubliceerd in de digitale krant Estadão ( Sao Paulo), één van de grote kranten van Brazilië waarvoor zij schrijft.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.