24 juni: Presentatie ‘Het uurwerk van de ziel’ in Brussel

13 juni 2018: precies honderddertig jaar geleden werd Fernando Pessoa geboren. Ter gelegenheid daarvan heeft uitgeverij Koppernik het boek Het uurwerk van de ziel uitgegeven, met foto’s van Ana Carvalho bij citaten uit Pessoa’s Boek der rusteloosheid, vertaald door Harrie Lemmens. Deze citaten verschenen eerder op deze site als wekelijkse “quotes”.

Ana Carvalho (Porto 1952) exposeerde o.a. in Amsterdam, Brussel en Porto. Ze publiceerde twee fotoboeken – Marterramar en O Mundo de Lobo Antunes – en leverde de omslagfoto voor romans van ondermeer Agualusa, Dulce Maria Cardoso en Raduan Nassar. En voor Pessoa’s Boek der rusteloosheid en God is een Braziliaan van Harrie Lemmens, waarvoor ze ook een fotokatern samenstelde. Verder is ze vormgeefster van ons digitale tijdschrift.

De titel, Het uurwerk van de ziel (of in het Portugees O Relógio da Alma), is géén citaat van Pessoa maar een onderschrift van Ana Carvalho bij haar foto van het omslag. Behalve de foto’s en citaten bevat het boek twee inleidende teksten, van resp. José Eduardo Agualusa en Abdelkader Benali.

Na de presentatie bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam wordt dit boek nu ook in Brussel aan het publiek voorgesteld en wel op zondag 24 juni tussen 11.00 en 13.00 in Passa Porta Bookshop. Ana Carvalho praat over haar foto’s, Harrie Lemmens over Pessoa.

Toegang is gratis. Wel graag aanmelden bij info@passaportabookshop.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.